Okulöncesi Aile Katılım Etkinliklerimiz

Çocuğun ilk eğitimi ailede başlar. Anne ve babada öğrenilenler başta olmak üzere tüm yakın çevresi çocuğun gelişimini etkiler. Ayrıca 0-6 yaş grubunu kapsayan okul öncesi dönemde çocuk için model olan anne ve babası ona her anlamda destek olmalıdır. Bu nedenle okul öncesi eğitim programlarında aile katılımının sağlanması çocukların gelişimi yönünden üzerinde durulan bir konu haline gelmiştir.
Aile katılımı; anne babaların çocukların eğitimlerine, bunun yanında gelişimlerine katkıda bulunup, onlara yararlı olabilmeleri için organize edilen etkinlikler bütünüdür.
Çocuklar için gerekli olan etkin eğitim, anne baba ve öğretmen işbirliğiyle gerçekleşir. Okul öncesi eğitimde aile katılımıyla varılmak istenen nokta öğrenilen şeylerin ailede desteklenmesi, eğitimde devamlılığın sağlanmasıdır. Okulda verilen eğitim evde desteklenerek, evde verilen eğitim de okulda destelenerek bir devamlılık söz konusu olur.

Okulumuz anasınıflarında da 1. dönem gerçekleştirdiğimiz Aile Katılım etkinliklerimiz devam etmektedir.

05.02.2020 274

05-02-202005-02-202005-02-202005-02-2020

Adres:
ŞEHİTASIM İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DİLAVERBEY MAHALLESİ TÜRKOCAĞI CADDESİ NO.28 22100 MERKEZ/ EDİRNE